Massage

U kunt bij JOYoga, yoga en massage terecht voor verschillende massages.

In het algemeen helpt een massage om los te komen van stress in zowel lichaam als geest. U ervaart een heerlijk ontspannen gevoel. Het massage aanbod is groot. Zoals eerder aangegeven heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Ik heb mij er echter op toegelegd om met onderstaande vormen door te werken. Zo kunt u behalve voor de klassieke westerse massage ook terecht voor een Ayurvedische massage, een Polariteitsmassage of de Polariteitsreeks.
Bent u zwanger, dan kan een massage (vanaf het 2e trimester) bijdrage aan een ontspannen zwangerschap.

Ayurvedische massage

Dit is een holistisch energetische massage waarbij gebruik wordt gemaakt van kruidige massageolie. De massagetechnieken worden gecombineerd met het stimuleren van marmapunten (dit zijn drukpunten uit de Ayurveda). Door o.a. de combinatie van de kruidenolie en massagetechnieken aangepast op uw lichaamstype, komt u weer helemaal in balans.

Zwangerschaps massage

Deze massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap helpen verlichten. Het kan ook geestelijke en emotionele spanningen die de zwangere vrouw ervaart verminderen. Dit kunnen bijvoorbeeld klachten zijn als onzekerheid en angst voor de bevalling.
Uit onderzoek is gebleken dat bij zwangere vrouwen die regelmatig een massage krijgen, het positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen.

Polariteitsmassage en de Polariteitsreeks

Een polariteitsbehandeling heeft als doel de doorstroming van de levensenergie op gang te brengen.
In de behandeling ‘polariteitsreeks’ worden technieken toegepast waarmee je met name de gewrichten los beweegt, het bindweefsel licht rekt en enkele polarisaties toepast.
Een polariteit massage is uitgebreider omdat je daarnaast ook de huid, spieren en organen masseert. Bij beiden wissel je de fysiek gerichte technieken af met polarisaties. Hierbij liggen je handen op twee specifieke plekken waarbij je de energie tussen je handen laat stromen.

Ontspanningsmassage

Onderstaande massages zijn de ‘gewone’ klassieke Westerse massages waarbij wel of geen olie wordt gebruikt

Klassieke massage, zonder olie:

Werkt dieper op de (oppervlakkige) spieren. Deze vorm is een fysieke lichaamsmassage met het doel spieren te ontspannen en te activeren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van het lymfevocht. Hierdoor kan gesteld worden dat deze massage vorm een sterk ontgiftende werking heeft. Er wordt in principe geen olie gebruikt. De massage kan o.a. worden toegepast bij pijn, stress, te hoge spierspanning en bestrijding van spiervermoeidheid

Ontspanningsmassage met olie:

Als boven. Er wordt heerlijk warme olie gebruikt. De armen, benen, nek, schouders en rug worden gemasseerd. Er worden verschillende strijkingen gedaan. Het doel van deze massage is u te helpen los te komen van stress in zowel lichaam als geest.

Ook bij Joyoga:

Yoga

Yoga betekent ‘juk’, ‘verenigen’, ‘beheersen’. Yoga in zijn brede context, kan worden gedefinieerd als: een Hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel, en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken.

Jenny Dijks

T: 06 18687000

E: info@joyoga.nl

Praktijk is gevestigd aan huis.

Locatie Kwintsheul

BTWnr:

KvKnr: 27322543